Pasta

Pasta is de verzamelnaam voor macaroni, spagetti en andere (Italiaanse) deegwaren. Ze zijn gemaakt van tarwemeel. Pasta is om twee redenen heel handig:
1. Het kan in droge vorm lang bewaard worden.
2. Een pastagerecht is snel gemaakt.

Uit voedingskundig oogpunt is pasta niet veel meer dan: energie. Tijdens de Tour de France eten de wielrenners borden vol van dit spul. Zie ook bij koolhydraten. Vitaminen of vezels zitten er amper in. Wie veel pasta eet, maar niet veel beweegt, loopt het risico dik te worden.

Basis plus saus

Pasta is, net als rijst of aardappels, een vorm van basisvoedsel. Het vormt de basis van een maaltijd, die verder moet worden aangevuld met groente en eiwithoudende zaken, zoals vlees.

Een prettig voordeel van pasta is dat het aantal uitbreidingsmogelijkheden (dus de saus die er doorheen gaat) bijna onbegrensd is. Door een saus nèt even anders te maken, krijgt die een persoonlijk tintje.

pasta

Zelf maken

Pasta is goedkoop, en in vele vormen en varianten alom verkrijgbaar. Lekker makkelijk!

Maar pasta is ook goed zelf te maken. Lekker lekker!

Met meel en een eitje, en eventueel melk of water, is prima pasta te maken. Voor de sliertige soorten is het wel handig om te beschikken over een pastamachine, die tegenwoordig niet veel meer kost.

Kijk bijvoorbeeld bij pastamaken.

 

 

 

Méér weten
over voeding?

Op zoek naar meer eerlijke info over voeding? Bezoek dan ook eens AllesOverVoeding.nl. Dat is 'een verbeterde versie van deVoedingswijzer'.

 


Actueel       Eten&drinken       Boodschappen       Keukenkast       Plantaardig       Dierlijk       Import